donderdag, 2. juni 2011 - 8:06 Update: 08-07-2014 0:27

Koningin Beatrix donderdag bij opening Holland Festival 2011

Amsterdam

Koningin Beatrix is donderdag 2 juni aanwezig bij de openingsvoorstelling van de 64ste editie van het Holland Festival in het Muziektheater Amsterdam. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

De multidisciplinaire voorstelling Mea Culpa van de in 2010 overleden Duitse regisseur Christoph Schlingensief, is het laatste werk waarmee hij naar eigen zeggen 'een sociaal beeldhouwwerk van zijn eigen ziekte' op het toneel brengt.

Het is een voorstelling over leven, dood en sterfelijkheid. Het stuk bevat vele verwijzingen naar beeldende kunst, film en filosofie, van Joseph Beuys tot Friedrich Nietzsche. De muziek varieert van Wagner tot Roy Orbison. Mea Culpa wordt geproduceerd door het Burgtheater uit Wenen.

Het Holland Festival introduceerde Christoph Schlingensief in 2009 in Nederland en brengt dit jaar een eerbetoon aan deze kunstenaar met de openingsvoorstelling, de productie Via Intolleranza II en een achttal films van zijn hand. Het festival vindt plaats van 1 tot en met 26 juni in Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):