dinsdag, 11. januari 2011 - 22:35

Loek Hermans opent nieuwe Letteren BV Vrije Universiteit

Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, geeft woensdag 26 januari het startschot van Gryps, het bedrijf dat de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam recent heeft opgericht.
Op het gebied van Communicatie, Kunst & Cultuur en Geschiedenis voert Gryps (toegepast) onderzoek uit, biedt advies op maat en verzorgt trainingen, lezingen en workshops. De oprichting van het bedrijf is een belangrijke stap voor de kennisvalorisatie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Samenwerking kennisinstellingen en bedrijven
Loek Hermans spreekt tijdens de opening over de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven, waar een grote uitdaging ligt, ook voor Gryps. Wetenschapper en auteur van De vergeten wetenschappen Rens Bod vertelt na Loek Hermans over belangrijke ontdekkingen van de alfawetenschappen. Renate Dorrestein, Schrijver op Locatie van de VU, verzorgt een intermezzo.

Maatschappelijk relevant
“Met Gryps willen we graag de markt en wetenschap met elkaar verbinden omdat we ervan overtuigd zijn dat dit nieuwe inzichten geeft, inspireert en ideeën genereert,” zegt directeur Diane Schöller. “Hiermee leveren we ook graag een waardevolle bijdrage aan de samenleving.” De inkomsten van het bedrijf komen ten goede aan het onderzoek en onderwijs van de faculteit der Letteren. Gryps BV valt onder de VU-holding Geesteswetenschappen waar ook Taalcentrum-VU en het Archeologisch Centrum deel van uitmaken.
Categorie:
Tag(s):