dinsdag, 22. november 2011 - 9:00

Man (52) gewond door explosie op plezierjacht in Raamsdonk

Raamsdonk

Bij een explosie op een plezierjacht is maandagavond een man gewond geraakt.

De hulpverleningsdiensten rukten maandagavond om 21.00 uur uit naar de jachthaven 'Hermenzeil' aan de Zijlweg in Raamsdonk.

Daar had zich een explosie voorgedaan op een plezierjacht, waarna brand was ontstaan. Door de klap was een persoon overboord geslagen.
Ter plaatse had het 52-jarige slachtoffer zelf de kant weten te bereiken.

De boot stond op dat moment in lichterlaaie. De 52-jarige man uit Rijen kreeg hulp van omstanders en werd uit het water gehaald. Hij was bij bewustzijn en had o.a. brandwonden opgelopen. Van het ambulance personeel kreeg hij zuurstof toegediend. Na de eerste medische behandelingen is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het grote plezierjacht, dat lag afgemeerd aan een van de steigers van de jachthaven, brandde volledig uit. Door de brokstukken van de explosie en de daaropvolgende brand ontstond ook schade aan een aantal omliggende pleziervaartuigen.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De schade aan de andere boten kan pas bij daglicht precies worden vast gesteld. Circa zestien brandweerlieden bestreden de brand. Daarbij werd ook een hoogwerker van de brandweer uit Waalwijk ingezet om de plaats van het ongeval goed in het licht te zetten. De politie verzorgde de afzetting, zodat brandweer en ambulancepersoneel, ongehinderd hun werk konden doen.
Provincie:
Tag(s):