dinsdag, 22. maart 2011 - 21:24

Mislukte aanslag op pinautomaat

Gorredijk

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Sweachsterwei twee inwoners van Amsterdam van 44 en 47 jaar en een nog onbekende man aangehouden voor een mislukte poging een pinautomaat op te blazen.

Surveillerende agenten kregen een melding dat bij een pinautomaat aan de Stationsweg in Gorredijk het alarm was afgegaan. Ook had een getuige via 1-1-2 contact met de politie gezocht omdat bij pinautomaat een aantal verdachte personen waren gesignaleerd. Deze personen waren in een auto gestapt en weggereden in de richting van Lippenhuizen.

Meerdere eenheden van de politie gingen vervolgen opzoek naar de betreffende auto. Op de Sweachsterwei in Lippenhuizen kwamen de agenten een auto tegen. De bestuurder kreeg een stopteken. Eén van de inzittenden weigerde zich te legitimeren en hij werd dan ook aangehouden. Ook de andere twee mannen werden aangehouden en hun auto werd in beslag genomen. Tevens namen de agenten gereedschap dat in de auto lag in beslag.

Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ondertussen waren andere agenten bij de pinautomaat in Gorredijk. Omdat daar een vreemde gaslucht hing, werd de brandweer gealarmeerd. Na de nodigde metingen kon het pand worden betreden. Het werd duidelijk dat men had geprobeerd om de pinautomaat open te breken dan wel op te blazen. Namens de bank moet nog aangifte worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):