woensdag, 23. november 2011 - 11:29

Mogelijk vrouw betrokken bij dood slager Pott

Zeist

De politie is volop bezig met het onderzoek naar de gewelddadige dood van slager Pott uit Zeist. Nieuw is de mogelijke betrokkenheid van een vrouw.

Op zondag 19 juni werd aan het eind van de middag in een huis aan de Amalia van Solmslaan in Zeist het dode lichaam van de 80-jarige bewoner dhr J. Pott aangetroffen.

Uit eerste onderzoek bleek dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Hij werd vastgebonden aangetroffen. Verder toonde pathologisch-onderzoek aan dat het slachtoffer gestikt was.

Een rechercheteam startte een onderzoek naar het misdrijf. Uit de eerste onderzoeksresultaten bleek dat de daders met een ladder in de woning zijn gekomen. Ook werd duidelijk dat, op basis van de aangetroffen sporen, meerdere verdachten in het huis zijn geweest.

Op vrijdag 30 september werden twee verdachten, een 29 en 30 jarige man, bij een tankstation aan de Rijksweg A2, ter hoogte van Breukelen, door een arrestatieteam aangehouden. Het tweetal zit nog steeds vast.

Naar aanleiding van verder onderzoek en informatie die bij het rechercheteam is binnengekomen, is het vermoeden gerezen dat er mogelijk ook een vrouw betrokken is bij de gewelddadige dood van Jan Pott. Het onderzoek wordt voortgezet en het rechercheteam sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Het onderzoeksteam kan nog steeds tips gebruiken. Met informatie kunt u terecht op telefoonnummer 0900 - 88 44, tip@utrecht.politie.nl of als u liever anoniem wil blijven via 0800 - 7000 Meld Misdaad Anoniem.
Provincie:
Tag(s):