maandag, 28. november 2011 - 20:47 Update: 08-07-2014 0:55

Supporters bieden petitie aan ledenraad Ajax aan

Amsterdam

(Elf Voetbal) Voor de beruchte vergadering van de ledenraad van Ajax is een petitie aangeboden. "We willen niet dat mensen elkaar de tent uit vechten."

"We zijn tegen niemand, ook niet tegen Louis van Gaal. Wij kiezen voor het voetbal. Wij kiezen voor de visie van Johan Cruijf. Uiterste consequentie is dat de raad van commissarissen moet verdwijnen. Maar Cruijff moet ten alle tijden blijven. Hij heeft zoveel betekend voor de club", meldde de tekst van de petitie, die het lid Sander namens een aantal supportersverenigingen tegenover De Telegraaf toonde.

De ledenraad van de Amsterdamse club kan tijdens de speciale vergadering stelling nemen in het conflict tussen Johan Cruijff en de overige vier leden van de Raad van Commissarissen (Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids).

Er zijn drie scenario's. De ledenraad kan zich achter Cruijff scharen, partij kiezen voor de vier andere commissarissen of de Raad laten ontbinden. Dat laatste kan vanavond evenwel nog niet definitief worden beklonken. Dan kan enkel via een officiële stemming, maar die kan pas begin januari plaatsvinden.
Categorie:
Tag(s):