zondag, 20. november 2011 - 12:24 Update: 08-07-2014 0:55

Ten Have: 'Ajax moet geleid worden door Cruijff én Van Gaal'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Als het aan Steven ten Have ligt, dan zullen Johan Cruijff en Louis van Gaal Ajax samen gaan leiden.

Volgens de voorzitter van de raad van commissarissen zal het beleid van Cruijff worden gevolgd, maar met Van Gaal als de technisch sterke man. Zondag wordt bekendgemaakt of de ledenraad Ten Have daarin steunt.

"We hebben nu twee iconen binnen Ajax. Cruijff, de allerbeste voetballer aller tijden binnen Ajax, en Van Gaal, de beste trainer aller tijden binnen Ajax", aldus Ten Have, die er zaterdagavond gedurende Ajax - NAC Breda (2-2) toeschouwer van was dat het grootste gedeelte van de Ajax-aanhang koos voor de kant van Cruijff, in gesprek met de NOS.

"Dat hebben we gezien en dat is ook een goede zaak. Wij zijn ook voor Cruijff. We willen hem bij Ajax en zullen ons best doen om dat te realiseren, maar wij willen ook Van Gaal. Die zal de baas worden, met daarboven een adviserende rol voor Cruijff als commissaris. Johan heeft de revolutie ingezet, dat is zijn verdienste en komt hem helemaal toe. Dat zien en voelen de supporters en dat maken zij kenbaar, daar hebben wij alle begrip voor."

De ledenraad, die ongeveer 600 leden van Ajax vertegenwoordigt, komt vandaag bijeen om te vergaderen over de huidige gang van zaken op bestuurlijk gebied. De kans is aanwezig dat de rvc wordt weggestemd, maar Ten Have gaat daar niet vanuit.

"Uri Coronel heeft aangegeven dat er in principe niet gestemd gaat worden. Duidelijkheid en achtergronden over de besluiten en keuzes zou een hele mooie opbrengst zijn. Uitleg als basis om volgende stappen te zetten."

De ledenraad heeft zich zondag rond 10:30 uur rond de Amsterdam ArenA verzameld. Ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer mogen verklaren waarom zij Van Gaal hebben aangesteld als beoogde nieuwe algemeen directeur. Ook Cruijff, die bij de komst van Van Gaal zo goed als zeker lijkt op te stappen, is daar aanwezig.

Cruijff wordt naar alle waarschijnlijkheid gesteund door Keje Molenaar, Peter Boeve, Dick Schoenaker, Dick de Groot, Barry Hulshoff, Co Meijer, Aron Winter en Ruud Haarms, die vorig jaar op aandringen van de legendarische nummer veertien in de ledenraad belandden.

Naast deze acht personen zal het woord vandaag ook worden gericht tot Frits Andriese (werkzaam voor Ministerie van Financiën), Rob Been (ondernemer), Hein Blocks (oud-bankier), Dennis Bogaard (hypotheekadviseur), Herman Bosschieter (interim-manager voor eigen bureau), Roger van Boxtel (politicus), Reinier van Dantzig (fysiotherapeut), Mark Geestman (partner Davinci Advies), Harm Greving (scout), Ernst Ligthart (advocaat), Cees van Oevelen (notaris), Kees Timman (belastingadviseur), Marc Stuut (financieel beheerder), Cees Vervoorn (lector en oud-topzwemmer), Klaas Vos (predikant) en Leo van Wijk (voormalig KLM-topman).
Categorie:
Tag(s):