maandag, 28. februari 2011 - 9:56 Update: 08-07-2014 1:00

Van Bommel mist 'zijn thuis' Bayern nog elke dag

(Elf Voetbal) De overstap van Bayern München naar AC Milan is Mark van Bommel niet in de koude kleren gaan zitten. De Oranje-international heeft veel verdriet gehad van zijn bliksemtransfer naar Italië en mist zijn oude club nog iedere dag.

In een gesprek met de Duitse boulevardkrant Bild laat de 33-jarige Limburger zijn gevoelige kant zien. "Na mijn transfer heb ik me erg raar gevoeld", aldus Van Bommel. "Het heeft me pijn gedaan om van de ene op de andere dag te vertrekken uit München. Ik houd van Bayern, het was mijn thuis. Ik ken er alles en iedereen en weet precies hoe de club werkt."

De middenvelder moest bij zijn vertrek dan ook wat tranen wegpinken. "Mijn afscheid was zeer emotioneel. Ik mis veel jongens, ook de fysiotherapeuten en de terreinknecht. Ik heb veel gehuild." Toch heeft Van Bommel geen spijt van zijn transfer. "Ik heb er goed aan gedaan. Ik ben alleen weggegaan, omdat ik bij Bayern niet meer zeker was van een basisplaats."

Van Bommel speelde 5,5 jaar voor der Rekordmeister. In die periode werd hij twee keer landskampioen en won hij even zo vaak de beker van Duitsland. Vorig jaar stond hij in de Champions League-finale die verloren ging tegen Internazionale.
Categorie:
Tag(s):