dinsdag, 22. maart 2011 - 10:29 Update: 08-07-2014 0:59

Van der Wiel blijft geloven in kampioenschap van Ajax

Amsterdam

[ELF-Voetbal] Hoewel de achterstand op PSV zes punten is en FC Twente vijf punten voor staat, gelooft Gregory van der Wiel nog in een kampioenschap van Ajax. De rechtsback weigert zijn verlies nu al te nemen.

"We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt", zegt Van der Wiel over de 3-2 nederlaag bij ADO Den Haag. "Maar pas wanneer een ander team met die schaal in de handen staat, zeg ik dat er voor ons geen kans op de landstitel meer is. Zo zit ik in mekaar. Ik leg me er niet bij neer en ga door tot de laatste wedstrijd."

Trainer Frank de Boer oordeelde na de nederlaag dat hij met 'kleine kinderen' te maken had. Van der Wiel voelt zich aangesproken. "Bij dat eerste doelpunt was een treffer voorkomen als ik die bal gewoon goed had geraakt toen ik hem wilde uitverdedigen. De tweede en derde goal van ADO kwamen voort uit standaardsituaties. Dat mag sowieso niet gebeuren. Het had allemaal iets scherper gemogen. Zoals die doelpunten vallen.. dat kan je inderdaad kinderlijk noemen en dat moeten we ons aanrekenen", aldus Van der Wiel tegenover NUsport.

De rechtervleugelverdediger vertrekt het liefst pas na het behalen van een kampioenschap. "Zo zie ik dat wel voor me. In de jeugd werden we elk jaar kampioen, maar bij het eerste lukt het maar niet. Dat knaagt aan me. Ik wil zó graag kampioen worden met Ajax. Dat staat voor mij op één. Ook volgend seizoen, ja. Voor elke voetballer geldt dat je tegen je droomclub geen 'nee' kunt zeggen. Jij noemt Barcelona, dat is inderdaad zo'n club."
Categorie:
Tag(s):