vrijdag, 2. september 2011 - 13:27 Update: 08-07-2014 0:57

Van Marwijk wil muur San Marino slopen met superoffensieve tactiek

Eindhoven

(Elfvoetbal) Met een superoffensieve tactiek wil bondscoach Bert van Marwijk vrijdagavond in Eindhoven voetbaldwerg San Marino te lijf gaan. "In de as is weinig ruimte, maar ook daar kunnen we een muur slopen."

Zijn tactiek heeft Van Marwijk afgekeken bij Spanje, dat vorig jaar ten koste van Oranje Wereldkampioen werd. "Spanje speelt als beste ploeg van de wereld van buiten naar binnen en Nederland bezit de kwaliteiten om ook zo te spelen tegen een land als San Marino," verduidelijkt hij in De Telegraaf.

"Je verschaft jezelf ruimte als je de vleugels voorin bezet houdt met een rechtsbenige vleugelspeler (Dirk Kuijt) op rechts en een linksbenige (Robin van Persie) op links. Ik draai het toch om en vraag deze vleugelspelers zelf naar binnen te komen. Dat geeft onze rechts- en linksachter de ruimte als rechts- en linksbuiten te spelen. Dan heb je een optimale brede veldbezetting voorin en die twee vleugelspelers komen met hun goede been naar binnen en zorgen voor een betere bezetting voor het doel."

Het doel van San Marino wordt zo niet met drie, maar met vijf man bestormd. Tegelijk verzorgen Mark van Bommel en Kevin Strootman daarachter voor de aanvoer en controle. "In de as is weinig ruimte, maar wij hebben geweldige spelers, die uitstekend in een kleine ruimte uit de voeten kunnen en dus ook een muur kunnen slopen door de as van het veld."

Vanavond in Eindhoven zal blijken of de aanpak van Van Marwijk inderdaad de juiste is.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters; Van Bommel, Strootman; Van Persie, Sneijder, Kuijt; Huntelaar.
Categorie:
Tag(s):