zaterdag, 17. december 2011 - 17:10

Vermiste gehandicapte man blijkt nog gewoon in taxi te zitten

De 36-jarige man uit Sliedrecht die sinds 16 december vermist was, is op 17 december rond 14.00 uur in Hardinxveld-Giessendam gevonden.

De man, die verstandelijke en lichamelijke beperkingen heeft, bleek nog in het taxibusje te zitten, waarmee hij een dag eerder naar een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Sliedrecht was gebracht.

De 57-jarige taxichauffeur uit Hardinxveld-Giessendam was mogelijk in de veronderstelling dat de man was uitgestapt, maar dat bleek niet het geval.
De man werd op 17 december door dezelfde chauffeur in zijn taxi aangetroffen. Het slachtoffer was onderkoeld, maar aanspreekbaar.

De vermissing van de man werd op 16 december rond 22.00 uur aan de politie gemeld, waarna de gehele avond en nacht naar hem werd uitgekeken en rond de plaats waar de man het laatst was gezien gericht naar hem gezocht werd. In de loop van de ochtend van 17 december werd een politiehelikopter ingezet om van bovenaf het terrein af te zoeken en in kaart te brengen. Ook werden politiehonden ingezet, keken agenten van de Wijkpolitie en Surveillancedienst actief uit en zochten acht politiemensen van de Mobiele Eenheid in Sliedrecht.

Daarnaast werd via Burgernet, Sms-alert, Twitter en via de media de bevolking van Sliedrecht opgeroepen om naar de man uit te kijken.
Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij er lichamelijk aan toe is. De politie gaat op korte termijn in gesprek met de taxichauffeur.
Provincie:
Tag(s):