maandag, 25. april 2011 - 13:25

Viertal gepakt voor overval

Drachten

Een 29-jarige bewoner van een woning aan De Ee is zaterdag rond 16.28 uur overvallen door vier personen. Daarbij mishandelden zij de bewoner en namen zij elektronica en computerapparatuur mee.

Na het vertrek alarmeerde de bewoner direct de politie via 1-1-2. Getuigen hadden het kenteken genoteerd van het voertuig waarin de daders zaten. Meerdere politie-eenheden keken uit naar het voertuig waarna bikers het voertuig op de kermis aantroffen. De inzittenden voldeden aan het signalement.

Vijf personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Dat ging om een 21-jarige man, een 26-jarige man, een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw, allen uit Drachten. Van de vijfde verdachte een 25-jarige man is geen woonplaats bekend. Voor nader onderzoek zijn alle vier de mannen ingesloten. De 26-jarige vrouw mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Ten tijde van de overval was in de omgeving van de woning veel publiek op straat. De politie heeft al met enkele getuigen gesproken.
Provincie:
Tag(s):