vrijdag, 4. maart 2011 - 13:06 Update: 08-07-2014 1:00

Vooruitblik op bekerclash FC Twente - Ajax

[Elf-Voetbal]In de halve finales wist FC Twente na een heet avondje FC Utrecht met 1-0 te verslaan en Ajax liep met 5-1 eenvoudig over RKC Waalwijk heen. Beide teams treffen elkaar nu in de bekerfinale op 8 mei, traditioneel in de Rotterdamse Kuip. Een vooruitblik.

"Het is fantastisch dat we de bekerfinale hebben gehaald", begint trainer Michel Preud'homme op de website van FC Twente. "Een compliment aan de hele ploeg. Natuurlijk is het kampioenschap heel belangrijk, maar dat is een totaal andere gebeurtenis dan een bekerfinale. In een finale weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik kijk ernaar uit."

Datzelfde doet verdediger Peter Wisgerhof van de Tukkers. "De beker is één van de hoofdprijzen die je als speler kunt behalen", aldus de tweevoudig international. "Twee jaar geleden heb ik meegemaakt dat het spelen van een bekerfinale een prachtig voetbalfestijn kan zijn. Hopelijk wordt het dat op 8 mei opnieuw, waarbij wij op het eind het meest gelukkig zijn."

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg: "Ik ben blij dat het een echte finale is, dus die uit één wedstrijd bestaat en tussen twee teams die met name de laatste jaren erg aan elkaar gewaagd zijn. Het wordt mijn vijfde bekerfinale, ik heb ze allemaal gewonnen tot nu toe en die ongeslagen status wil ik graag behouden."

"FC Twente - Ajax als bekerfinale in De Kuip is natuurlijk een fantastisch affiche", besluit Ajax-trainer Frank de Boer. "Het zijn ook twee ploegen met een fantastisch publiek. De sfeer zal goed zijn. Ajax en FC Twente strijden ook om het kampioenschap, dus eigenlijk kan het niet beter. Voor mijzelf is het bijzonder dat het mijn eerste finale wordt als hoofdtrainer. Als je prijzen wilt winnen, zoals ik, is dit een mooie kans."

17500 Supporters van iedere club mogen op 8 mei in De Kuip plaatsnemen en live meemaken wie de uiteindelijke winnaar van de KNVB beker 2011 wordt.
Categorie:
Tag(s):