woensdag, 28. september 2011 - 16:53

Wielrenner slaat fietser

Joure

Een 16-jarige fietser uit Joure heeft dinsdagmiddag een pak alssag gehad van een wielrenner.

De 16-jarige jongen fietste dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur samen met een grote groep klasgenoten over de Sewei. Hij fietste vanuit de groep naar voren. Vanuit de richting Scharsterbrug naderde een nog onbekende wielrenner.

De 16-jarige besloot in de berm te gaan fietsen zodat de wielrenner kon passeren. Deze man begon echter te schelden en ging vervolgens achter de Jouster aan. Hij pakte de jongen vast en beiden kwamen ten val. De man sloeg de jongen daarna een aantal keren. Daarbij liep de 16-jarige onder andere een gebroken neus op. Diverse klasgenoten waren hier getuige van.

Het slachtoffer ging samen met zijn ouders naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar werd de politie gewaarschuwd. De jongen deed aangifte.

De politie stelt een nader onderzoek in om de identiteit van de wielrenner te achterhalen en komt daarom graag in contact met getuigen. Volgens het slachtoffer is de wielrenner rond de 45 jaar oud, kort stekelig haar en 1.80 á 1.85 meter lang. De man reed op een gele racefiets en droeg een fietsshirt met korte mouwen met een opschrift. Het shirt had geel en blauwe vlakken. Daarnaast droeg de wielrenner volgens de 16-jarige Jouster een blauwe korte broek.
Provincie:
Tag(s):