zondag, 16. september 2012 - 21:15

9500 mensen genoten van prachtige sfeer in het bos

Drouwen

Het Buitenfestival dat zondag plaatsvond bij het Boomkroonpad te Drouwen trok veel bezoek.

De prachtige sfeer, de heerlijke ambiance in het bos en de vele activiteiten gaven veel mensen een onvergetelijke dag. Door het bos was een route uitgezet van zo’n anderhalve kilometer met kramen, allerlei activiteiten en diverse demonstraties. De opkomst was groot, zo’n 9500 mensen bezochten het Buitenfestival.

Staatsbosbeheer heeft deze dag georganiseerd om mensen te laten genieten van het bos en de natuur. En natuurlijk om te laten zien wat het bos allemaal te bieden heeft. Op deze manier krijgt jong en oud veel draagvlak voor de natuur. En dat is gelukt. De sfeer was zeer gemoedelijk, ontspannen en jong en oud was enthousiast. De opkomst was groot, zo’n 9500 mensen bezochten het Buitenfestival.

Bij het Bijlsteelhangen en de natuurquiz konden kinderen een middag met de boswachter winnen. De prijswinnaars worden deze week bekend gemaakt. Veel animo was er voor het boomklimmen. De boswachters van Staatsbosbeheer waren populair onder de kinderen, want met hen mochten ze hoog in de boom klimmen! Gezekerd aan touwen probeerden de kinderen de hoogste toppen te bereiken.

Tijdens het Buitenfestival waren diverse demonstraties, zoals houtbewerken en motorzagen. Verder zijn er kramen met streekproducten, kunst en nog veel meer! Voor de kinderen waren er naast de genoemde activiteiten ook tal van andere uitdagingen, waaronder broodjes bakken, vlinder- en nestkastjes timmeren en houten schijfjes zagen.

De boswachters van Staatsbosbeheer zijn zeer tevreden over dag. De opkomst was groot, het weer was super en de sfeer was buitengewoon goed. Op naar het Buitenfestival 2013!
Provincie:
Tag(s):