dinsdag, 14. augustus 2012 - 14:09

Aanhouding in onderzoek criminele jeugdbende

Zaltbommel

Met een gecoördineerde actie heeft de recherche van de politie Gelderland-Zuid dinsdagmorgen op acht plaatsen zoeking verricht in het onderzoek naar leden van een criminele jeugdbende die veel overlast veroorzaakt in Zaltbommel en omgeving. Ook werd een verdachte aangehouden.

Naar aanleiding van meerdere incidenten is besloten de problematiek in Zaltbommel integraal aan te pakken. Daarbij is de afgelopen tijd nauw samengewerkt tussen politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Zaltbommel.
Dit heeft uiteindelijk geleid tot een grootschalige actie waarbij dinsdagmorgen in 8 panden in Nederland zoekingen zijn verricht. Daarnaast werd afgelopen nacht een 24-jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden. Hij werd door een arrestatieteam aangehouden op de A12 tussen Arnhem en Utrecht.

De man wordt onder andere verdacht van het plegen van woninginbraken, plegen van overvallen, diefstal met geweld of medeplichtigheid daaraan, overtreding van de Opiumwet, uitgeven van vals geld en vuurwapenbezit.

Naast de genoemde aanhouding heeft het rechercheteam, onder leiding van een Rechter-commissaris, zoeking verricht in panden in Zaltbommel, Arnhem, Breda en Rotterdam. Daarbij zijn onder andere een vuurwapen, drugs en vals geld in beslag genomen.

De komende tijd zullen meerdere aanhoudingen volgen. Met deze actie hopen politie, justitie en gemeente een einde te maken aan de langdurige reeks incidenten in en rond Zaltbommel.
Provincie:
Tag(s):