woensdag, 25. januari 2012 - 8:34

Acht auto's betrokken bij ongevallen op de A1, alle rijstroken afgesloten

Tijdens de ochtendspits van woensdag zijn er op de A1 vanuit Amersfoort naar Amsterdam twee ongevallen gebeurd.

Rond 07:00 uur kwamen zeven personenauto's met elkaar in botsing. Daarbij werden ter hoogte van Diemen drie rijstroken afgesloten. In de file die ontstond gebeurde nog eens een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen. Daarna werden alle rijstroken van de A1 afgesloten. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Rijkswaterstaat verwacht dat de A1 tot na de ochtendspits afgesloten zal blijven. Tot die tijd kan het verkeer richting Amsterdam vanaf het knooppunt Eemnes omrijden over de A27, de A12 en de A2. Vanuit het oosten van het land kan het verkeer al bij Barneveld omrijden via de A30, de A12 en de A2.

Vanuit Flevoland kan het verkeer op de A6 omrijden vanaf het knooppunt Almere over de A27 en de A2. En het verkeer vanuit Friesland kan het beste over de A7 richting Amsterdam rijden door gebruik te maken van de Afsluitdijk.

In de file die op de A6 richting Muiden ontstond gebeurde om even na 08:00 uur een ongeval tussen vijf personenauto's. Er werden meteen twee van de drie rijstroken afgesloten. Omdat daar sprake is van letsel zal er een onderzoek worden uitgevoerd om de toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. Rijkswaterstaat verwacht dat deze rijstroken rond 09:00 uur vrijgegeven kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):