vrijdag, 28. september 2012 - 13:08

Afgeplakte gezichten in het bos blijken Belgische ontgroening

Een groep Belgische studenten bezorgde donderdagavond de politie in de provincie Utrecht het nodige werk.

Die donderdagavond, rond 19.10 uur, zag een getuige dat er ter hoogte van een weiland aan de Arnhemsebovenweg ongeveer zes auto’s met Belgische kentekens stonden. Zij zag dat vanaf die plek een man met een afgeplakt gezicht het bos in werd gevoerd en dat er nog een tweede man met een afgeplakt gezicht bij de auto’s stond. De getuige belt 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gaan ter plaatse.

Agenten stellen een onderzoek in het bos in. Daarbij treffen zij een groep mannen aan. Zij zien dat meerdere jongens op hun knieën op de grond zitten en dat er een groep omheen staat, die een hoop lol heeft.

Er komt een man naar de agenten toe, die vertelt dat hij de voorzitter van een Belgische studentenvereniging is en dat zij bezig zijn met de ontgroening vanwege het nieuwe studentenjaar. Hij verklaart dat er geen alcohol in het spel is en dat iedereen vrijwillig meedoet.

Zij hadden er niet bij stilgestaan dat omstanders wel eens de politie zouden kunnen gaan bellen als zij zouden zien dat geblinddoekte mensen het bos in werden gevoerd. Zij zouden in de toekomst beter nadenken over hun ontgroeningsactiviteiten. Al met al blijkt het in dit geval dus allemaal heel onschuldig te zijn.

Een agent belt de meldster terug en vertelt haar het verhaal. Hij bedankt haar voor de snelle melding, want voor hetzelfde geld was er wel daadwerkelijk iets aan de hand geweest.
Provincie:
Tag(s):