maandag, 17. december 2012 - 9:28

'Agressie tegen profscheidsrechter harder bestraffen'

Verbale agressie tegen scheidsrechters in het profvoetbal moet strenger bestraft worden. De coalitiepartijen PvdA en de VVD doen hiervoor een oproep aan de KNVB, zo meldt de Telegraaf maandag.

De coalitiepartijen willen dat kinderen in het stadion, maar ook tijdens het kijken naar Studio Sport het goede voorbeeld krijgen. VVD-kamerlid Huizing: „Geen spelers en coaches die zich tegen de scheidsrechter keren omdat ze het niet met een beslissing eens zijn”

Niet alleen moet de KNVB de regels aanscherpen, maar ook spelers, coaches en sportcommentatoren moeten hun gedrag aanpassen. Huizing zegt hierover in de krant: ''Ik vind dat de profvoetballers een voorbeeldfunctie hebben." En verder zegt Huizing: "Als je als jongetje van vijf jaar gaat voetballen, zie je overal om je heen slechte voorbeelden. Van ouders langs de lijn, spelers en coaches. Ook op Studio Sport zie je dat spelers in discussie gaan met scheidsrechters of hoor je commentaar op de scheidsrechter. Het is niet gek dat je dan gaat denken dat dit normaal gedrag is."

De oproep komt twee weken na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Nieuwenhuizen werd door jeugdspelers dusdanig ernstig mishandeld, dat hij aan zijn verwondingen overleed.
Provincie:
Tag(s):