donderdag, 20. september 2012 - 17:08 Update: 08-07-2014 0:29

Alle lichten op groen voor nieuwe Porsche Boxter

Porsche produceert vanaf vandaag de Boxster gedeeltelijk bij Volkswagen Osnabrück GmbH. Deze stap was noodzakelijk omdat de fabriek in Stuttgart onvoldoende capaciteit heeft om aan de vraag naar de nieuwe sportauto te voldoen. Porsche bouwt in Stuttgart-Zuffenhausen de nieuwe Boxster én de nieuwe 911 op dezelfde productielijn.

De eerste auto die van de band rolde, was een Boxster S in de kleur Indian Red en voorzien van een zwarte softtop. Hij is bestemd voor een klant in Beieren. Minister-president David McAllister van Nedersaksen, burgemeester Boris Pistorius van Osnabrück, prof. dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG, en Matthias Müller, CEO van Porsche AG, waren getuige van de productiestart van de Boxster.

Hoge kwaliteit
"Het feit dat we hier in Osnabrück de Boxster produceren, laat zien dat deze fabriek zich binnen de Volkswagen Groep heeft bewezen als een kwalitatief uitstekende faciliteit voor de productie van cabriolets en kleine aantallen auto's. Ik ben blij met het feit dat hier in Nedersaksen vanaf vandaag Porsches van de band rollen die voor de hele wereld een voorbeeld zijn van de hoge kwaliteit die wij in Duitsland afleveren", benadrukte minister-president McAllister.

Burgemeester Pistorius sprak zijn waardering uit voor de productie van Porsche in zijn stad: "De productie van de Boxster stimuleert de economie in Osnabrück, doordat het banen veiligstelt en de kwaliteit van ons personeel onderstreept in de stad waar we al meer dan honderd jaar auto's produceren."

Prof. dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG: "De start van de productie van de Boxster in Osnabrück illustreert de snelle samensmelting van Volkswagen en Porsche. Hiermee creëren we synergie waarvan zowel de consument, als het personeel en de stad profiteren." Matthias Müller, CEO van Porsche, voegde daaraan toe: "Vanwege de situatie in Stuttgart kunnen we daar de capaciteit moeilijk uitbreiden. De komende jaren gebruiken we onze productiecapaciteit volledig ten behoeve van de nieuwe 911. Daarom zochten we een partner voor de productie van de Boxster. De kwaliteit van het personeel bij Volkswagen in Osnabrück gaf de doorslag. Onze sportauto's zijn hier in hele goede handen. We hebben allemaal dezelfde kijk op kwaliteit. Osnabrück wordt een onderdeel van ons succesverhaal."

Lange band met Nedersaksen
Het is niet de eerste keer dat er Porsches van de band rollen in Nedersaksen. Bijvoorbeeld in de jaren zestig en in de jaren negentig zijn de carrosserieën voor de 356 coupé en de 968 hier gemaakt. Verder zijn hier van 1969 tot en met 1975 115.000 exemplaren van de Porsche 914 geproduceerd. En hoewel de Boxster eerst volledig in Stuttgart werd geproduceerd, leverde de fabriek in Osnabrück al vanaf het begin onderdelen voor de achterkant en beide zijkanten van de auto.
Categorie:
Tag(s):