woensdag, 8. augustus 2012 - 14:50

Arrestatieteam houdt verdachte overval groothandel Duivendrecht aan

Amsterdam

Na een tip via de website www.depolitiezoekt.nl is maandag 6 augustus een verdachte aangehouden van de gewapende overval op een groothandel aan de Van der Madeweg in Duivendrecht.

‘Rond 06.00 uur ’s ochtends viel een arrestatieteam de woning van de 32-jarige Amsterdammer binnen in Amsterdam Oost’, meldt de politie woensdag.

OvervalOnder bedreiging van een vuurwapen werd maandagmiddag 25 juni een aanzienlijk geldbedrag weggenomen uit de kluis van de groothandel. Na de overval reden de daders op een bromfiets richting Duivendrecht.

Op de kruising van de Korenbloemstraat en de Begoniastraat hebben ze de bromfiets in de bosjes gegooid. Daarna zijn ze weggereden met een derde persoon die in de Begoniastraat in een zwarte Volkwagen Golf op hen stond te wachten. Dit voertuig is achtergelaten in de Pythagorasstraat in Amsterdam Oost. De drie verdachten zijn vervolgens weggerend de Linnaeuskade op.

Op de website www.depolitiezoekt.nl zijn duidelijke beelden van de twee overvallers geplaatst. Naar aanleiding van een tip die via deze website binnenkwam, is de 32-jarige verdachte aangehouden. ‘Naar de andere twee mannen wordt nog gezocht’, aldus de politie.

Een ieder die informatie over deze overval heeft, wordt dringend verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via 020 559 23 21. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):