dinsdag, 11. september 2012 - 9:29

Autodief in de kraag gepakt

Tytsjerk

De politie heeft maandag rond 19.00 uur een 41-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden voor diefstal van een auto. Getuigen zagen dat 41-jarige in een blauwe Citroen over de Rijksstraatweg rijden. Omdat de 41-jarige agressief reed en de Citroen rondom beschadigd was werd de politie gewaarschuwd.

De auto werd op het parkeerterrein bij een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg aangetroffen. Bij het zien van de agenten reed de 41-jarige weg in de richting van Gytsjerk. Aan de hand van het kenteken van de auto werd duidelijk dat de auto gestolen was en dat er in de omgeving van Dokkum met het voertuig getankt was zonder te betalen.

Agenten zetten de achtervolging in en ook werd er via Burgernet een oproep gedaan om naar de bestuurder en auto uit te kijken. Op de Boskwei in Readtsjerk werden agenten aangesproken door getuigen die roekeloos door de Citroen in waren ingehaald. Het voertuig werd leeg aangetroffen vlak bij een bosperceel aan de Boskwei. Met meerdere politie eenheden en met een politie(speur) hond is naar de bestuurder gezocht maar hij werd niet aangetroffen. Later die avond zagen agenten de man zitten op een terras van een horecagelegenheid in Oentsjerk. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):