donderdag, 27. september 2012 - 19:01 Update: 08-07-2014 0:46

'Bespaar 500 euro op uw energierekening'

De consument betaalt jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan energiekosten.

En dat op een rekening van zo'n 2000 euro per jaar. Inmiddels stapte 36 procent van de consumenten een of meerdere keren over en nog eens 33 procent overweegt een overstap.

Consumenten denken dat het overstapvoordeel maar 72 euro is; in werkelijkheid kan dat dus tot 488 euro zijn. Omdat een deel van de potentiële overstappers het overstappen `gedoe' vindt, start ConsuWijzer de campagne `Switchen van energiebedrijf? Gebruik de overstapcoach!'.

Donderdag start de ConsuWijzercampagne `Switchen van energiebedrijf? Gebruik de overstapcoach!'. Stap voor stap wordt de consument bij de hand genomen in het overstapproces. Dat begint bij het leren lezen van je energierekening. Die heb je nodig bij het berekenen van het tarief dat je wordt aangeboden op bijvoorbeeld een site van een energieleverancier of een vergelijkingssite. Welke verbruikersgegevens moet ik waar invullen? Wat is mijn huidige verbruikstarief? Welk nieuw tarief rolt daar uit en hoeveel bespaar ik dan dus jaarlijks? Belangrijk blijft dat de zogenaamde dualfuel-contracten (gas en elektriciteit) vaak de meeste besparing opleveren. En dat het loont na afloop van je contract opnieuw te kijken bij welke energieleverancier de grootste besparing te halen is.

De NMa gaat per 1 januari 2013 samen met de Consumentenautoriteit en OPTA verder onder de naam Autoriteit Consument en Markt. De nieuwe toezichthouder wil markten laten werken om de belangen van consumenten te waarborgen. Hiertoe richt de Autoriteit Consument en Markt zich op drie pijlers: consumentenbescherming, sectorspecifiek markttoezicht en mededingingstoezicht.
Categorie:
Tag(s):