woensdag, 18. januari 2012 - 10:09

Bewakingsbeelden overval Spar in Sint Jansteen op internet

Politie Zeeland is op zoek naar de overvallers en vraagt getuigen om hulp om deze zaak op te lossen. Daarom zijn bewakingsbeelden van deze overval op internet geplaatst waarop de drie daders te zien zijn. De filmbeelden staan op www.hvzeeland.nl

Op vrijdagavond 23 december 2011 omstreeks 18.35 uur wordt door drie daders een overval gepleegd op supermarkt Spar, gevestigd aan het Martje van Wardje in Sint Jansteen.

Drie daders gaan de winkel binnen. Eén dader houdt de schuifdeur open die toegang geeft tot de supermarkt en observeert van daaruit de zaak. De andere twee daders gaan naar binnen. In de zaak zijn op dat moment verschillende mensen aanwezig, voornamelijk klanten. Twee personeelsleden, die bij de kassa klanten aan het helpen zijn, worden bedreigt met vuurwapens. Dreigend met een pistool neemt één van de daders een kassamedewerker en de eigenaar van de supermarkt mee richting de kluisruimte. De andere kassamedewerker wordt door de achtergebleven dader bedreigt met een revolver.

Vervolgens gaan de daders er met de buit vandoor en lopen weg in de richting van de Hoofdstraat in Sint Jansteen. Daar ziet een getuige de drie daders in een zwarte Seat Leon stappen met een Nederlands kenteken. Het kenteken begint met 64-XV. De laatste combinatie van het kenteken is onbekend.
 
De daders rijden weg vanaf de Hoofdstaat, rechtsaf de Geslechtendijk op. Aan het einde van de Geslechtendijk rijden de daders linksaf, de Verrekijker op. Bij de verkeerslichten aan de Verrekijker rijden de daders door het rode verkeerslicht en slaan rechtsaf in de richting van Kapellebrug. Daarna wordt de auto uit het oog verloren.

Het onderzoek naar deze gewelddadige overval is in volle gang. De politie vraagt het publiek of zij één van de daders herkent of weet welke kant ze zijn opgevlucht. Verder wil de politie weten of iemand de auto van de daders herkent of het kenteken kan aanvullen. Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Terneuzen of bellen naar 0900-8844. Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-28621551. Bij de CIE is hun anonimiteit gewaarborgd.

Foto': foto van dader één en foto van dader twee en drie.
Provincie:
Tag(s):