maandag, 10. september 2012 - 10:27

Burgernet in Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Delfzijl

In navolging van vele andere gemeenten kunnen nu ook de inwoners van Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL) zich aanmelden voor burgernet. Burgernet is een samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de gemeente te vergroten.

Via de website van burgernet kunnen inwoners van de DAL gemeenten zich inschrijven. Bij een vermissing, inbraak of andere calamiteit waarbij de politie de ogen en oren van de burgers hard nodig heeft, ontvangt men een melding via de (mobiele) telefoon. Een gesproken bericht of SMS vertelt u waar de politie uw hulp bij nodig heeft. Mocht u hierna informatie hebben voor de politie, dan kunt u 0800- 0011 (gratis) bellen.

De gemeente Delfzijl laat weten dat men vanaf 17 september gaat starten met informatie te verspreiden onder de bevolking van de DAL gemeenten. Aanmelden voor burgernet is voor die tijd ook al mogelijk.

In de provincie Groningen is sinds de invoering van burgernet al 90 keer burgernet ingezet bij de toen aangesloten gemeenten. Hiervan werden 21 zaken opgelost dankzij burgernet.
Provincie:
Tag(s):