vrijdag, 29. juni 2012 - 14:40

Cold case-team start onderzoek naar dood 72-jarige Hilversummer

Hilversum

Het cold case-team Midden Nederland start met het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 72-jarige Marinus van der Meys uit Hilversum. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Op woensdag 30 januari 2002 liet de 72-jarige van der Meys rond 00.45 uur zijn hond uit in de omgeving van zijn huis aan de Admiraal de Ruyterlaan in Hilversum.

Plotseling werd hij door een persoon aangevallen en meerdere malen gestoken met een mes. Het slachtoffer overleed later die nacht aan zijn verwondingen. Ondanks een uitgebreid onderzoek lukte het destijds niet het misdrijf op te lossen.

Door de voortschrijdende verbeteringen en ontwikkelingen van nieuwe forensische en tactische technieken zijn er nu opsporingsmiddelen voorhanden die er jaren geleden nog niet waren. Zoals nieuwe en verbeterde DNA-methoden.

Na een uitgebreide review van de zaak heeft het cold case-team besloten om het onderzoek opnieuw op te pakken. Naast het opnieuw onderzoeken van de in 2002 veiliggestelde sporen zullen ook diverse getuigen opnieuw worden benaderd.

Het team roept mensen op die informatie over het misdrijf hebben en nog niet eerder met de politie gesproken hebben contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):