zondag, 7. oktober 2012 - 11:13 Update: 08-07-2014 0:46

De Boer: 'Eredivisie belangrijker dan CL'

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn focus na het Champions League-debacle tegen Real Madrid (1-4 verlies, EH) alweer volledig gericht op de competitie.

"De Nederlandse competitie is onze eerste prioriteit, gevolgd door de UEFA Champions League. Als je mij vraagt wat ik liever win, de landstitel of de Champions League, kies ik natuurlijk voor het laatste, maar we zijn bij Ajax realistisch genoeg om te stellen dat die vraag niet opportuun is", vertelt de oefenmeester.

De Amsterdammers nemen het zondag op tegen FC Utrecht. "Tien dagen na de bekerwinst moeten we opnieuw aantonen dat we beter zijn dan FC Utrecht. Dan pakken we drie punten en blijven we bovenin meedraaien. Als we ook vandaag winnen, vind ik het vooral mentaal een goede prestatie. Want de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en de tegenstanders zijn zeer verschillend."

"Niemand mag vooraf het gevoel hebben dat we FC Utrecht 'even' verslaan. We zijn niet vergeten dat we de laatste twee seizoenen van ze hebben verloren, uit en thuis. Die smaak is niet weggespoeld door die ene overwinning in Utrecht van vorige week", besluit De Boer op het digitale thuis van de club.
Categorie:
Tag(s):