donderdag, 25. oktober 2012 - 18:25 Update: 08-07-2014 0:45

De Boer: 'Veel onterechte penalty's bij Feyenoord tegen gekregen'

(ELFVoetbal) Bas Nijhuis is een van de meest ervaren scheidsrechters in ons land. Zondag leidt hij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Trainer Frank de Boer hoopt dat de Tukker zich niet laat intimideren.

"De laatste jaren hebben we veel onterechte penalty's tegen gekregen bij Feyenoord. Vorig seizoen ook, dan merk je dat arbiter de druk van De Kuip voelt", meldde de oefenmeester van de hoofdstedelingen vandaag op zijn persconferentie in de aanloop naar de strijd met de aartsrivaal.

De hoofdtrainer is blij dat Feyenoord de laatste seizoenen de weg omhoog weer heeft gevonden. "Ze horen in het linkerrijtje, de Klassieker is nu echt een Klassieker." Na de 3-1 zege op Manchester City van gisteravond (woensdag) heeft hij niet te uitbundig feest gevierd.

"Het is niet laat geworden. Ik heb ook geen biertje gedronken, dat lust ik niet. Als je een goede wedstrijd hebt gespeeld zoals tegen City, moet je het meenemen naar een volgend duel en koesteren."

Over de uitspraken van John Guidetti, die via twitter de spanning nog van een extra tintje heeft voorzien, wilde Frank de Boer zich niet uiten. "Ik heb de uitspraken van Guidetti niet gebruikt, je moet uitgaan van eigen kracht. Ik denk dat ze door de groep zijn gegaan, ik heb ze ook gelezen", tekende NUsport uit diens mond op.
Categorie:
Tag(s):