maandag, 3. september 2012 - 8:36 Update: 08-07-2014 0:47

De Haan vol lof en bewondering over Ajacied en 'pupil' Serero

(ElfVoetbal) Hij scoorde twee keer. Had de mogelijkheid om er nog één of twee bij te prikken. Maar in de 66e minuut was de wedstrijd van Thulani Serero al voorbij.

De Zuid-Afrikaanse middenvelder van Ajax beging een overtreding van achteren op Igor Djuricic en kon met een rode kaart vertrekken. Juist in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, waar zijn 'ontdekker' Foppe de Haan op de tribune zat. Die wilde na afloop tegenover De Telegraaf vooral zijn doelpunten en knappe loopacties benadrukken.

"Ik ben trots op hem. Hij was met stip de beste voetballer van Zuid-Afrika, maar dat hij zich hier zo ontwikkelt, vind ik knap. Hij komt uit een 'diep township' en ondanks alle prikkels hier - geld, roem en luxe - houdt hij zich prima staande. Ik ben wel eens bij zijn moeder in de township geweest en dan weet je niet wat je ziet."

"Thulani is de redder van de familie. Dankzij hem kunnen zijn zusjes naar school en wonen ze in een groter huis, in een andere buurt," aldus De Haan. Volgens de oud-trainer van de Friezen en voormalig bondscoach van Jong Oranje kan Serero in Amsterdam nog verder groeien. "Fysiek heeft hij al enorme stappen gemaakt. Als hij ook nog dominanter wordt in het lezen van wedstrijden, wordt hij een sensatie." De rode kaart werd hem vergeven. "Serero heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is een winnaar, dacht 'dit gaat mis' en nam de verkeerde beslissing."
Categorie:
Tag(s):