woensdag, 4. juli 2012 - 9:22 Update: 08-07-2014 0:49

De Haan wimpelt Oranje af: 'Arbeidsmoraal klopte niet'

(ElfVoetbal) Met Jong Oranje werd hij twee keer Europees kampioen. En met sc Heerenveen had hij veel succes.

Zijn naam viel ook in verband met de vacante positie van bondscoach van Oranje. Maar Foppe de Haan heeft geen belangstelling.

"De tijd dat ik op een eindtoernooi wilde staan met een ploeg heb ik gehad. Gepasseerd station. Wat mij betreft hoefde er trouwens ook geen nieuwe bondscoach te komen", zegt hij in NUsport. "De uitspraken van Bert van Marwijk zijn wel moedig. Hij durfde toe te geven dat hij gefaald heeft. Hij stond natuurlijk voor een hell of a job."

"De verhoudingen en de arbeidsmoraal klopten niet. Spelers wilden zich niet wegcijferen voor elkaar, wilden niet voor een ander werken. Het team functioneerde niet en als dat gebeurt, dan vallen de mindere spelers meteen door de mand. De verdedigers werden op het WK meegenomen met de rest. Nu waren ze machteloos."

"Ik vind vooral dat de buitenspelers de rest in de steek hebben gelaten. Wellicht dat Ibrahim Afellay het nog niet kon belopen, maar die liet de hele tijd Jetro Willems aan zijn lot over. Help je die jongen, dan staat hij niet de hele tijd tegenover twee man. Hetzelfde gold voor Arjen Robben, die Gregory van der Wiel aan zijn lot overliet. Op het middenveld kwamen ze er telkens eentje tekort."

"Bij de eerste goal van Duitsland had Robben even door moeten knijpen op Bastian Schweinsteiger. Die kon nu frank en vrij de beslissende pass geven. Robben stond op tien meter! Dat kan niet. Wesley Sneijder denkt ook voor tachtig procent aanvallend. Zo kom je dus altijd in de problemen."
Categorie:
Tag(s):