zondag, 29. april 2012 - 11:06

'Door de politie achtervolgde buschauffeur wilde passagier helpen'

Utrecht

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie het rijbewijs van een buschauffeur ingevorderd.

Surveillerende mountainbike agenten zagen rond 04.15 uur op de Nobelstraat een bus hen tegemoet rijden. De bus reed veel te hard, toeterde en knipperde met zijn groot licht.

Agenten keerden en volgden de buschauffeur. Hij reed vervolgens met hoge snelheid door rood. Aan de rand van Utrecht kon de buschauffeur door een andere politie-eenheid aan de kant worden gezet. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is een vervangende chauffeur gekomen, zodat de passagiers hun weg konden vervolgen.

'Buschauffeur wilde passagier helpen'
Tegenover het NOS journaal reageert de vader van de buschauffeur. Volgens hem ligt het verhaal iets genuanceerder dan de politie nu via een persverklaring los laat. In de bus zat namelijk een jongen die kort daarvoor net de laatste bus van een andere lijn had gemist. Toen de chauffeur in de verte de bus van de jongen zag staan, seinde hij en reed hij naar de bus toe. De jongen kon door de goedbedoelde actie alsnog naar zijn eindbestemming.

Volgens de vader kwam zijn zoon vanochtend gebroken thuis. "Hij loopt nu het risico zijn baan te verliezen." Vader en zoon hopen dat de geholpen passagier zich meldt.
Provincie:
Tag(s):