maandag, 11. juni 2012 - 9:22

Dorpscentrum Mijdrecht groot openluchttheater tijdens 20e Straattheaterfestival

Mijdrecht

Zaterdag 16 juni is het de twintigste maal dat het Straattheaterfestival De Ronde Venen wordt gehouden. Tussen 11.00 en 17.00 uur is het dorpscentrum van Mijdrecht die dag een openluchtpodium voor heel veel straatkunstenaars.

Om 11.00 uur wordt het festival swingend en dansend geopend op het Raadhuisplein. Vanaf dat moment kun je de hele dag genieten van de straattheatershows, die te vinden zijn op het Raadhuisplein, rondom de winkelcentra De Lindeboom, De Passage en Bozenhoven en op diverse plaatsen in de Dorpsstraat.

Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar en mede daarom staat het Straattheaterfestival De Ronde Venen bekend om zijn intieme en ongedwongen sfeer. Struinend van de ene locatie naar de andere kom je op straat ook nog eens van alles tegen… Zoals bijvoorbeeld twee sexy tuinkabouters, een dolkomische fanfare, een charmante postbode, twee plantsoenendienst-medewerkers met ongeremde praatjes, levende standbeelden, veel muziek, een onwillige huisdier-eigenaar en zijn kat die een smeerpoe(t)s blijkt te zijn en nog veel meer!

Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om een keur aan nationale en internationale professionele artiesten naar De Ronde Venen te halen. Deze ‘crème de la crème’ van het straattheater - de meesten hebben prijzen gewonnen op grote bekende festivals -, komt onder meer uit Spanje, Oostenrijk, België, Groot-Brittannië en, natuurlijk, uit ons eigen land. Hun optredens worden zoals inmiddels gebruikelijk tijdens dit festival omlijst met muziek, shows en demonstraties van een groot aantal lokale artiesten.

De unieke combinatie van professioneel straattheater met regionale culturele gezelschappen wordt mogelijk gemaakt door subsidies van gemeente De Ronde Venen, diverse landelijke en lokale culturele fondsen en, zeker niet te vergeten: onze trouwe sponsors. Zij maken het mogelijk om vele lokale verenigingen en individuele talenten, te midden van professionele artiesten, te laten optreden voor eigen publiek.

De 8.000 tot 10.000 festivalbezoekers die we ook dit jaar weer verwachten kunnen, terwijl ze genieten van alle unieke straattheateracts, Mijdrecht tegelijkertijd ook nog eens beleven als het regionale koopcentrum en centrum van bedrijvigheid waar het fijn wonen en toeven is. Vorig jaar beleefden we een bruisend, stralend en zonnig festival.
Provincie:
Tag(s):