zondag, 9. september 2012 - 14:57

Drie dodelijke slachtoffers aangetroffen in woning

Kekerdom

Zondag is de politie een grootschalig onderzoek gestart na het aantreffen van drie dodelijke slachtoffers in een woning aan de Weverstraat in Kekerdom

Eén van de doden is een medewerker van de politie Gelderland-Zuid.

Zondagmiddag startte de politie een team van ruim 20 rechercheurs een grootschalig onderzoek. De woning waar de slachtoffers zijn aangetroffen, is afgezet als plaats delict (PD) en de politie startte direct met forensisch onderzoek. De PD-unit van het politiekorps Gelderland-Zuid staat bij de woning aan de Weverstraat in Kekerdom.

Identiteit

De politie gaat uit van een misdrijf. Onder de doden bevindt zich een medewerker van het politiekorps Gelderland-Zuid. De relatie van de andere slachtoffers met deze medewerker staat niet vast en is nog onderwerp van onderzoek. In het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het politiekorps Gelderland-Midden, worden nog alle scenario’s open gehouden. Dat het onderzoek wordt uitgevoerd door het korps Gelderland-Midden is gebruikelijk wanneer er medewerkers van een politiekorps betrokken zijn.

Getuigenoproep
Het rechercheteam is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan dit onderzoek. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of desgewenst anoniem via 0800-7000.

Update
In het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van drie dodelijke slachtoffers in een huis aan de Weverstraat in Kekerdom heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij blijkt te zijn ondergebracht in de woning van een van de slachtoffers, de 59-jarige politieman van het korps Gelderland-Zuid.

Of de aanwezigheid van de hennepkwekerij in de woning van de politieman verband houdt met de zaak wordt nader onderzocht. Van de overige twee slachtoffers, een man en een vrouw, is de identiteit nog niet vastgesteld.

Doodsoorzaak nog niet vastgesteld
Wat er zich precies heeft voorgedaan in de woning van de 59-jarige man en wat de aanleiding is geweest wordt nog nader onderzocht. Ook is de doodsoorzaak van de slachtoffers nog niet vastgesteld. Wel gaat het onderzoeksteam uit van een misdrijf.

Gedurende het onderzoek worden voorlopig geen verdere mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):