maandag, 9. januari 2012 - 16:51

Dronken automobilist steelt zijn net verkochte auto terug

Een 31-jarige man uit Coevorden raakte afgelopen vrijdag zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol zijn net verkochte auto met de reservesleutels weer had meegenomen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Vrijdag 6 januari omstreeks 14.30 uur zag een oplettende getuige een slingerende automobilist rijden op de N36, ter hoogte van Westerhaar-Vriezenveensewijk. De politie werd ingeschakeld.

In het centrum van Westerhaar-Vriezenveensewijk werd de auto aangetroffen. De bestuurder negeerde het stopteken van de agenten en reageerde niet op de optische signalen van de politieauto. De bestuurder vervolgde zijn weg in de richting van Vriezenveen.

Agenten wisten de bestuurder toch tot stoppen te dwingen en konden de 31-jarige bestuurder aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd hij oor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,68 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Auto verkocht
Bij navraag bleek dat de man eerder die dag zijn auto had verkocht. Van de verkoopopbrengst bezocht de man een café. Toen de man besefte dat hij geen vervoer naar huis had, stal hij zijn pas verkochte auto terug met behulp van een reservesleutel.
Provincie:
Tag(s):