zaterdag, 18. augustus 2012 - 10:34

Drukte op de weg door strandverkeer, werkzaamheden en evenementen

Amsterdam

Tijdens dit weekend wordt er op de wegen in Nederland hinder verwacht in verband met werkzaamheden en evenementen. 'Ook de hoge temperaturen zullen voor files naar de diverse stranden zorgen', meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

In het oosten van het land wordt groot onderhoud verricht aan viaducten. Op de A1 Amersfoort <> Apeldoorn zijn er in beide richtingen tussen Hoenderloo en Apeldoorn-Zuid minder rijstroken ter beschikking. De werkzaamheden vinden nog tot 19 augustus zowel overdag als ’s avonds plaats. Rijkswaterstaat verwacht grote hinder.

Iets zuidelijker wordt nog steeds gewerkt aan de Waalbrug in de A50. Tussen de knooppunten Ewijk en Valburg zijn de rijstroken in beide richtingen versmald en is de maximumsnelheid verlaagd. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats en duren nog tot 17 september.

In de provincie Brabant wordt dit weekend gewerkt aan de hoofdrijbaan van de A2 in de richting van Den Bosch. Er worden tussen Den Bosch en Eindhoven extra rijstroken aangelegd waardoor de toe- en afrit Sint-Michielsgestel moeten worden aangepast.

Omdat de toerit Sint Michielsgestel voor het verkeer richting Eindhoven en de afrit voor het verkeer richting Utrecht van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagmorgen 06:00 uur is afgesloten, verwacht Rijkswaterstaat grote drukte. Het verkeer dient rekening te houden met omleidingroutes en een langere reistijd.

Verder vindt er dit weekend een reconstructie plaats van het knooppunt Kerensheide. Vanaf de A76 kan er op het knooppunt vanuit beide richtingen niet de A2 richting Maastricht opworden gereden en vanuit Geleen naar Leuven kan er op het knooppunt Kerensheide ook geen gebruik worden gemaakt van de verbindingsweg naar de A2 richting Eindhoven. De reconstructie vindt plaats tussen vrijdagavond 21:00 uur en duurt tot maandagmorgen 06:00 uur.

In het zuidwesten van het land vinden dit weekend werkzaamheden plaats aan de A27 vanuit Breda naar Gorinchem. De rijbaan tussen het knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug is aan een onderhoudsbeurt toe. De voegen zullen worden vervangen en de rijbaan zal een nieuwe asfaltlaag krijgen.

Omdat Rijkswaterstaat ernstige hinder verwacht, kan men het beste vanaf het knooppunt Hooipolder omrijden over de A59 richting Zonzeel. Vanaf daar de A16 op richting Rotterdam om vervolgens op het knooppunt Ridderkerk-Zuid de A15 richting Gorinchem op te rijden.

Men kan er ook voor kiezen om vanaf het knooppunt Hooipolder de A59 richting Oss op te rijden om vervolgens op het knooppunt Empel de A2 richting Utrecht op te rijden en vanaf het knooppunt Deil weer de A15 naar Gorinchem te kiezen. De werkzaamheden aan de A27 vinden plaats van vrijdagavond 21:00 uur en duren tot maandagmorgen 06:00 uur.

Ten westen van Dordrecht wordt er van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagmorgen 05:00 uur op twee plaatsen aan de A29 gewerkt. In verband met asfalteringswerkzaamheden zal de rijbaan van Rotterdam naar Bergen op Zoom worden afgesloten tussen het knooppunt Vaanplein en het knooppunt Hellegatsplein.
Verder worden de voegovergangen van de Heinenoordtunnel gerepareerd en zal, waar nodig, het wegdek worden vervangen. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de Kiltunnel.

Iets zuidelijker op de A29 worden grootschalige asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd tussen Numansdorp en het knooppunt Hellegatsplein. Omdat er grote hinder wordt verwacht wordt het verkeer omgeleid over de A15 richting Rozenburg en de N57 richting Ouddorp. Verkeer uit het noorden dat richting de Hoekse Waard wil wordt omgeleid door de Kiltunnel en vice versa.

Nog wat zuidelijker wordt er onderhoud uitgevoerd aan viaduct Ruytershove op de A4 richting Steenbergen. Vanuit Antwerpen naar Bergen op Zoom is de rijbaan tussen Bergen op Zoom en het knooppunt Zoomland afgesloten van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagmorgen 05:00 uur. In verband met de afsluiting moet men rekening houden met een omleiding en ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Ook dit weekend wordt er in het westen van het land weer gewerkt aan het Sijtwendetracé in de N14. Vanuit Scheveningen richting Leidschendam zijn de Spoortunnel, de Parktunnel en de Vliettunnel afgesloten. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagmorgen 05:00 uur. Omdat er grote hinder wordt verwacht, wordt het verkeer omgeleid over de A12. Het verkeer dient daarbij rekening te houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Bezoekers aan de diverse evenementen hebben dit weekend waarschijnlijk geen last van de afsluitingen. In het noorden van het land wordt in Groningen het Noorderzon festival georganiseerd. Tot 26 augustus kan men op het Noorderplantsoen en op diverse locaties in de stad van het festival genieten.

Het festival is een combinatie van een internationaal kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld en een groots zomerfeest in het vrij toegankelijke plantsoen. Het jaarlijks elfdaagse festival is goed voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld. Op de meeste dagen starten de festiviteiten om 13:00 uur, soms om 14:00 uur en duren dan tot 01:00 uur in de nacht. Op 26 augustus eindigt het festival om 23:00 uur.

Ook genieten velen al sinds donderdag van één van de grootste festivals die ons land rijk is, Lowlands. Het festivalterrein van Walibi Holland in Biddinghuizen is weer omgetoverd tot een groots muziekspektakel met meerdere podia van waar diverse artiesten hun muziek ten gehore brengen. Tot en met zondag kan het druk op de A28 voor de afrit Harderwijk, de A6 voor de afrit Lelystad en de N302 en N305.

Gaat u met de auto naar het festival, let dan op! Auto’s zijn namelijk verboden op de campings en in de berm. Foutgeparkeerde voertuigen zullen worden weggesleept. Komt u met de trein, dan kunt u vanaf het station Lelystad Centrum of ’t Harde van vrijdag tot en met zondag tussen 08:00 uur en 23:00 uur en op maandag tussen 08:00 uur en 14:00 uur de gratis pendelbus naar het festival nemen. Op donderdag rijden er beperkt pendelbussen van 14:00 uur tot 23:00 uur. De laatste pendelbus sluit aan op de laatste trein.

Verder wordt er zaterdag tussen 12:00 uur en middernacht op het strand van Almere het jaarlijkse Strandfestival “Zand” gehouden. Daarbij kan drukte ontstaan op de A6 voor de afrit Almere.

Tot zondag vindt in Beesd de jaarlijkse Landgoedfair Marienwaerdt plaats. De openingstijden voor de fair zijn dagelijks van 10:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag van 10:00 uur tot 22:00 uur. Drukte zou kunnen ontstaan op de A2 voor de afritten Beesd.

In Hilvarenbeek vindt zaterdag van 11:00 uur tot 23:00 uur het Decibel Outdoor festival plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen. Hier worden ook veel bezoekers verwacht en mogelijk drukte op de A58 voor de afrit Tilburg-Centrum Oost en de N268 bij Hilvarenbeek.

Voor mensen die gebracht en weer opgehaald worden is er de zogeheten Kiss & Ride route. Deze is aan de zuidkant (entree geel) van het terrein. Let dus op dat je daar uitstapt en later weer instapt. Verder is het vooral verstandig om met het openbaar vervoer te komen of maak gebruik van de georganiseerde reizen per touringcar.

In Zeeland weet men ook wat feesten is, want van zaterdagmiddag 16:00 uur tot zondagnacht 01:00 uur vind op het Brouwersdam beach ter hoogte van Perry’s beachclub het Beachboom popconcert plaats. Bezoekers aan het festival moeten rekening houden met drukte op de N57 bij Brouwersdam.

'Gaat u dit weekend de weg op, dan is het zéér verstandig om voldoende water en eventueel eten in de auto mee te nemen en vergeet de armen niet in te smeren', aldus de VID.
Provincie:
Tag(s):