dinsdag, 14. februari 2012 - 17:21

Engelsen op de barricade in Rotterdam om Unilever

Rotterdam

Donderdagmiddag demonstreren zo’n 60 vakbondsleden werkzaam bij Unilever uit onder andere Engeland, Duitsland en Nederland bij het hoofdkantoor van het concern in Rotterdam.

De werknemers van Unilever in Engeland voeren al maanden actie tegen de voorgenomen drastische verslechtering van de pensioenregeling door Unilever in Engeland. Donderdag doen ze in dat kader Rotterdam aan.

Unilever wijst bij zijn ingrepen in de Engelse pensioenen naar haar "global policy". FNV Bondgenoten en de Europese vakbonden zijn solidair met de Engelse collega’s. Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: “Ook in Nederland ervaren onze leden de effecten van de global policy van Unilever aan den lijve. Sluitingen en reorganisaties hebben de laatste jaren honderden banen gekost. En de krimp gaat onverminderd door.

Op dit moment is bijvoorbeeld de fabriek van Unilever in Hellendoorn aan de beurt met een grote reorganisatie, en staan de Facility diensten van Unilever op de nominatie om te worden outsourced. Daarnaast zijn er continu relatief kleinere organisatiewijzigingen met negatieve werkgelegenheidseffecten.“
Provincie:
Tag(s):