donderdag, 5. juli 2012 - 11:51

Ex-directeur Gelredome veroordeeld tot twaalf jaar cel

Arnhem

De rechtbank heeft vandaag een 47-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor de moord op zijn vrouw. De man is de ex-directeur van Gelredome.

Onherstelbaar leed
De man heeft zijn echtgenote om het leven gebracht. Met haar had hij een langdurige relatie en drie kinderen. Zij hadden sinds enkele maanden relatieproblemen. Hij heeft haar eerst met een honkbalknuppel op haar hoofd geslagen en vervolgens een kussen op haar hoofd gedrukt. Door zijn handelen heeft hij het slachtoffer haar meest dierbare bezit ontnomen, namelijk haar leven. Hij heeft de kinderen hun moeder afgenomen en familie en vrienden hun dierbare. Hij heeft hen onherstelbaar leed toegebracht.

Lagere straf dan eis
De rechtbank vindt dat moord bewezen kan worden omdat de verdachte op meerdere momenten tot bezinning had kunnen komen, maar dit niet heeft gedaan. De rechtbank houdt wel rekening met het feit dat het in deze zaak om moord gaat die grenst aan doodslag omdat niet is gebleken dat de moord ruim van te voren is beraamd en zorgvuldig is voorbereid. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat verdachte zwaar gebukt gaat onder wat hij heeft aangericht en dat zijn handelen zijn hele verdere leven een zware psychische last voor hem zal zijn. De rechtbank komt gelet hierop tot een lagere straf dan door de officier van justitie geëist.
Provincie:
Tag(s):