donderdag, 23. augustus 2012 - 17:15

Gehandicapte man in scootmobiel mishandeld

Heerde

De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij een 52-jarige gehandicapte man uit Heerde onder meer gekneusde ribben opliep.

Een jongeman op een scooter reed zaterdagmiddag 18 augustus in Heerde opzettelijk tegen de scootmobiel van de man. Tips zijn welkom.

De man stapte rond 17.00 uur in zijn scootmobiel bij een supermarkt aan de Zwolseweg in Heerde. Volgens hem botste daarbij met opzet een scooter tegen zijn scootmobiel aan. De man kreeg het stuur in zijn buik en liep letsel op. Ook de scootmobiel raakte beschadigd.

Het slachtoffer herkende de bestuurder van de scooter, omdat die eerder bij een groepje jongens had gestaan, die het slachtoffer net daarvoor met een bierblikje had bekogeld.

De scooterrijder is na de opzettelijke botsing weggereden, terwijl de tienerjongens met wie hij was, stonden te lachen. Het slachtoffer liep letsel op en zijn. De politie is op zoek naar de jongens en vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben van dit incident zich te melden via 0900-8844.

Het signalement van de scooterrijder is als volgt: ongeveer 16 a 17 jaar oud, zwart, kort haar, blauw t-shirt. Hij reed op een grijs- of groenkleurige kleine scooter.
Van de overige drie jongens is bekend dat zij ook ongeveer 16 a 17 jaar oud zijn. Eén van hen heeft blond haar en droeg een groen t-shirt.
Provincie:
Tag(s):