donderdag, 30. augustus 2012 - 9:46

Gezondheidsonderzoek ‘Gezond & Wel?!’ gaat van start

Utrecht

Een onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 19 jaar en ouder in 25 Utrechtse gemeenten

GGD Midden-Nederland start deze week met een grootschalig gezondheidsonderzoek. Meer dan 63.000 personen van 19 jaar en ouder ontvangen een (digitale) vragenlijst. De vragenlijst bevat allerlei soorten vragen zoals vragen over roken, lichamelijke klachten, sporten en psychische problemen. Het onderzoek geeft inzicht in de gezondheid van de inwoners van 25 gemeenten (Provincie Utrecht). Het onderzoek wordt iedere vier jaar herhaald. Het is de derde keer dat het onderzoek in deze regio plaatsvindt.

Er zijn willekeurig 63.000 inwoners van de Provincie Utrecht uit het bevolkingsregister geselecteerd. Deze personen worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Zij kunnen kiezen of ze dit digitaal of schriftelijk willen doen.

De gegevens uit het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het lokale gezondheidsbeleid. Op basis van de onderzoeksresultaten kunnen activiteiten georganiseerd worden om de gezondheid en het welzijn van de inwoners te verbeteren. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan het onderzoek, de vragenlijst invullen. Zo kan een goed beeld van de gezondheidssituatie van de gemeenten worden geschetst.

De resultaten worden in 2013 gepubliceerd.
Provincie:
Tag(s):