vrijdag, 2. november 2012 - 15:30

Gruwelijke messteken maakte einde aan leven slachtoffer Westdorpe

Westdorpe

Dinsdag 23 oktober jl is in een sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe een 86-jarige man uit Axel dood aangetroffen. Een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden als verdachten. Beide verdachten zitten vast en in beperking.

Woensdag 24 oktober is op het lichaam van de 86-jarige man een schouw verricht, gevolgd door, een dag daarna, sectie. Uit deze schouw en sectie is gebleken dat bejaarde man op een gruwelijke wijze door messteken om het leven is gebracht. De politie tast in het duister over het motief.

In de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur horen buurtbewoners van de Eisenhowerlaan in Axel een hondje aanhoudend blaffen bij het hondenuitlaatterrein. Toen de alerte buurtbewoners gingen kijken zagen ze daar inderdaad een hondje loslopen. Ook vinden ze een hondenriem en een pet en een plas bloed. Deze ongewone vondst is direct gemeld bij de politie waarna een onderzoek is ingesteld.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. In het reconstrueren van wat er zich heeft afgespeeld, is nog veel onduidelijk. Zo is het rechercheteam op zoek naar vermiste spullen van het slachtoffer, persoonlijke bezittingen en spullen uit zijn auto. Mogelijk zijn er door voorbijgangers voorwerpen gevonden en mee naar huis genomen. Of misschien hebben voorbijgangers spullen op een ongewone plek zien liggen. Ook roept de politie getuigen op, zij verzoekt iedereen die mogelijk iets gehoord of gezien heeft op die maandag en dinsdag in Axel en Westdorpe zich te melden bij de politie. Wilt u liever anoniem informatie doorgeven dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):