vrijdag, 4. mei 2012 - 21:00

Henk Bleeker stelt zich ook kandidaat voor lijsttrekkerschap CDA

Den Haag

Vrijdag heeft demissionair staatssecretaris van Landbouw Henk Bleeker via Twitter laten weten zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van het CDA, zo melden verschillende media.

Het is de eerste keer dat de leden van het CDA de nieuwe lijsttrekker mogen kiezen. Voorheen werd de nieuwe lijsttrekker altijd door het partijbestuur gekozen. Daarna verleende het congres daaraan hun goedkeuring.

Het is nogal verrassend dat Bleeker zich kandidaat stelt. Een aantal maanden geleden liet hij nog weten dat hij zich alleen zou kandideren als er geen goede andere kandidaten zouden zijn. Bleeker houdt zaterdag zijn eerste rede als kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

Henk Bleeker, staatssecretaris van Landbouw, Economische Zaken en Innovatie is de zesde kandidaat voor het CDA. Eerder vandaag mengde kamerlid Madeleine van Toorenburg zich ook al in de race. Huidig minister Liesbeth Spies en fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma hadden zich al kandidaat gesteld, net als de partijleden Marcel Wintels en Harry Wesselink.
Op 7 mei worden alle kandidaten gepresenteerd aan de CDA-leden.
Provincie:
Tag(s):