zondag, 5. augustus 2012 - 17:59

Het KNMI geeft voor vandaag code geel af

De Bilt

Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en verspreid over het land komen op steeds meer plaatsen stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling.

De zwaarste buien komen voor in het westen en noord(oost)en en ze trekken noordoostwaarts. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Zeer lokaal kunnen bij de buien zware windstoten voorkomen tot ca. 80 km/uur. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 20 graden op de Wadden tot 25 graden in het oosten. De wind is buiten zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen.
Ook komende nacht komen er nog enkele buien voor, vooral in het westen en noorden van het land, daarbij is nog steeds kan op onweer en zeer lokaal nog windstoten. Elders komen er wat meer opklaringen voor. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De wind draait overal geleidelijk naar zuid tot zuidwest en wordt matig.

Morgen is het wisselend bewolkt en er trekken van het westen uit regen- en onweersbuien over het land. In de middag wordt het in het westen droger en komt de zon er beter bij. De middagtemperatuur ligt tussen 20 graden aan de kust en 22 graden in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig of krachtig. (Bron: KNMI)
Provincie:
Tag(s):