woensdag, 5. september 2012 - 10:22

Heulmeisje in Duits opsporingsprogramma

Utrecht

Vandaag zal de politie in een Duitse Opsporingsprogramma aandacht besteden aan het Heulmeisje.

In 1976 werd op een parkeerplaats langs de Rijksweg A12 het stoffelijk overschot gevonden van een jonge vrouw. De vrouw is door een misdrijf om het leven gekomen en lag naakt onder een stapel hout. Het was voor het rechercheteam onduidelijk wie de jonge vrouw was en zij werd in een naamloos graf begraven in Maarsbergen. De vrouw kreeg toen de naam, het Heulmeisje, genoemd naar de parkeerplaats waar ze was aangetroffen.


Door vernieuwde technieken kon in 1986 haar schedel worden vergeleken met foto’s van andere meisjes die in de tijd waren vermist. Op basis van dit onderzoek kwam naar voren dat het heel goed de vermiste Monique Jacobs kon zijn. Het lichaam van de jonge vrouw werd toen onder deze naam begraven.

In 1994 werd een verdachte opgepakt als verdachte van de moord. De man pleegde zelfmoord en tot een rechtszaak is het nooit gekomen. Het rechercheteam werd gesloten tot 2006. Toen dook namelijk Monique Jacobs op in levend lijve. Ze was als tiener weggelopen naar Duitsland en daarna verhuisd naar Amerika. Al die tijd wisten haar ouders niet waar ze was en is toen als vermist opgegeven. Tot ze contact opnam met familieleden in Nederland. Inmiddels is enkele weken geleden middels DNA vastgesteld dat zij inderdaad Monique Jacobs is.
Provincie:
Tag(s):