maandag, 5. november 2012 - 8:28

Inbrekers klem in de modder

Veere

Inbrekers konden zondag geen kant meer op nadat ze zich in de modder hadden klem gereden.

Een getuige meldde de politie dat er een auto vast zat in de modder in de Zwanenlaan in Veere. Volgens deze getuige kon de auto geen kant meer op. Wat hij ook zag, was dat er een bouwkeet bij de auto stond. Die keet was open, dus de getuige had het vermoeden dat de twee mannen uit de auto 'iets' op hun kerfstok hadden.

Agenten die een kijkje gingen nemen, troffen inderdaad een auto aan die muurvast in de modder stond. Bij de auto was één man. Aan de bouwkeet waren sporen van braak en in en om de auto werden sporen gevonden die er op wezen dat deze man mogelijk meer zou weten van de inbraak in de container. Voldoende aanwijzingen dus om de man in ieder geval aan te merken als verdachte van de inbraak in de container. Hij is aangehouden.

Omdat de getuige steeds had gesproken over twee mannen, werd ook naar hem gezocht. Deze bleek zich in de bosjes verstopt te hebben en kon even later ook worden aangehouden.

Beide verdachten zijn aangehouden. De twee komen allebei uit de gemeente Veere en zijn 17 en 18 jaar oud.

Medewerkers van de afdeling Forensische Ondersteuning (de technische recherche) hebben sporen afgenomen van de container en de auto. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):