maandag, 10. september 2012 - 10:00 Update: 08-07-2014 0:46

Kerkhofjes: 'Nog steeds niet de Van Persie die we willen zien'

(ElfVoetbal) "Robin van Persie maakte een knap doelpunt. Maar in Oranje is hij toch nog steeds niet de Van Persie die we graag willen zien. Dat is een beetje jammer."

Dat vertelde René van de Kerkhof. In het wekelijks vraaggesprek bij Omroep Brabant, onder de noemer Tikkie Terug, kwam vanmorgen slechts één deel van de tweeling aan het woord. Uiteraard kwam de prestatie van het Nederlands elftal vrijdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Turkije aan bod. Oranje zegevierde met 2-0. "Als je zo speelt, heb je het gelijk als bondscoach aan je zijde. Met liefst zes of zeven nieuwe spelers in het team."

"Al is Turkije me wel een beetje tegen gevallen. Ik had meer van hen verwacht. De laatste tijd speelden ze immers goed." René van de Kerkhof kraakte wel een kritische noot rond Robin van Persie. "Hij maakte een knap doelpunt. Dat maakte zijn prestatie nog een beetje goed. Maar in Oranje is het toch niet de Van Persie die we graag willen zien. Dat is een beetje jammer."

"Bij Manchester United speelt hij de sterren van de hemel. Bij Oranje zien we geen goede Van Persie. Helaas." Over het optreden van Luciano Narsingh, die bij PSV op de bank zit, maar bij Oranje in de basis stond en zorgde voor de 2-0 eindstand, was Van de Kerkhof gematigd tevreden. "Narsingh is me ook een beetje tegengevallen. Af en toe zag ik goede momenten. De 2-0 was een knappe goal. Maar zijn voorzetten bleven achter. Hij is nog steeds niet de Narsingh, die we van Heerenveen kennen."

Tenslotte kwam de verrassende selectie van Jeroen Zoet aan bod. "Dat is fanatistch voor die jongen. Hij heeft vorig jaar een goed seizoen gedraaid. Nu zit ie weer goed bij. Hij zal als derde keeper meegaan. Al weet je nu maar nooit. De tien rittenkaarten van Van Gaal zijn al weg. Zoet heeft een paar enorme stappen gezet en doet het nu weer fanatistisch. In de toekomst zie ik hem zeker keepen bij PSV."

"Als Przemyslaw Tyton straks weggaat, hebben ze een goede keeper achter de hand." Morgenavond (dinsdag, red.) speelt Oranje in en tegen Hongarije. "Het wordt niet zo gemakkelijk. Als Oranje een punt pakt, moeten ze tevreden zijn. Dan zijn we goed op weg naar eerste plaats in de poule en bereiken ze het WK rechtstreeks."
Categorie:
Tag(s):