donderdag, 21. juni 2012 - 10:42 Update: 08-07-2014 0:50

KNVB in gesprek over doellijn technologie

Zeist

(Elf Voetbal) Het was deze week weer zover. Voor de zoveelste keer werd een zuiver doelpunt niet gegeven, omdat het voor de scheidsrechters niet zichtbaar was of de bal wel of niet over de doellijn was. Ditmaal was het Oekraïne dat benadeeld werd door de arbitrage.

De KNVB is voorstander van een 'Hawk Eye' systeem en momenteel is de voetbalbond in gesprek met de makers van het systeem. "De IFAB beslist 5 juli of er verder wordt getest. Zo ja, dan vragen wij naar de opties voor de Nederlandse competitie. Praktisch lijkt het onhaalbaar om het bij de Eredivisie op 10 augustus in te voeren, maar Hawk-Eye levert het beste systeem. De UEFA garandeert geen 100% zekerheid, Hawk-Eye wel", aldus Gijs de Jong tegenover het Algemeen Dagblad.

Het Hawk Eye systeem registreert het verloop van het spel en weet precies waar de bal zich bevind. Dus ook of de bal wel of niet over de doellijn is. Overigens worden de beelden van het systeem niet aan het publiek getoond maar deze blijven alleen beschikbaar voor de aanwezige arbitrage bij het duel.
Categorie:
Tag(s):