donderdag, 6. september 2012 - 22:32

Komend weekend flinke vertraging bij het spoor van en naar Schiphol

Schiphol

Wie dit weekend met de trein via Schiphol reist krijgt met vertraging te maken die in het ergste geval op kan lopen tot een uur.

Door geplande werkzaamheden rijden er van en naar Schiphol minder treinen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben treinreizigers op het traject tussen Schiphol en Lelystad Centrum ongeveer een half uur extra reistijd nodig. In plaats van de laatste Sprinter kan na 01:15 uur tussen Schiphol en Lelystad Centrum gebruik gemaakt worden van een NS-stopbus.

Van vrijdag tot en met maandag stoppen er op het traject tussen Schiphol en Leiden Centraal 's nachts na 00:45 uur geen nachtnettreinen op station Schiphol. Verder rijden er tussen Leiden Centraal en Schiphol geen treinen maar bussen. De extra reistijd kan ligt tussen de vijftien en 30 minuten.

Van vrijdag tot en met maandag rijden er op het traject tussen Amsterdam Centraal en Schiphol 's nachts na 00:45 ook geen nachtnettreinen. Treinreizigers tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan en tussen Schiphol en Amsterdam Centraal kunnen gebruik maken van de bus. Wel moet met drie kwartier vertraging rekening gehouden worden.

Op zaterdag en zondag worden ook werkzaamheden uitgevoerd waardoor treinreizigers op het traject tussen Schiphol-Duivendrecht-Amsterdam Bijlmer Arena met een uur extra reistijd rekening moeten houden. Tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena en tussen Schiphol en Diemen Zuid rijden namelijk geen treinen. Prorail raadt reizigers aan om gebruik te maken van omgeleid Intercity's, metro's en of bussen.
Provincie:
Tag(s):