maandag, 19. november 2012 - 17:39

Koperdieven nemen trapleuning Artis mee

Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag is Artis slachtoffer geworden van een inbraak waarbij onder andere een trapleuning van koper uit het monumentale trappenhuis is gestolen. Dit heeft Artis maandag laten weten.

Trapleuning
Koperdieven wisten het rijksmonument de Ledenlokalen, op de hoek van de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan, binnen te dringen en hebben de koperen trapleuning van het monumentale trappenhuis en enkele koperen leidingen op deskundige wijze verwijderd en meegenomen.

Asbestgebied
Het gebouw is afgesloten en verboden te betreden in verband met op handen zijnde asbestsaneringswerkzaamheden. De dieven zijn midden in het asbestgebied geweest, waardoor Artis nu moet kijken of het besmette gebied binnen in het gebouw is uitgebreid.

Er is geen enkel gevaar voor het publiek, aangezien de asbest zich in een afgesloten ruimte binnen in het gebouw bevindt. Morgen beginnen de asbestsaneringswerkzaamheden, die tot medio september zullen duren.

Restauratiewerkzaamheden bemoeilijkt
Het is erg spijtig dat Artis, nog voordat zij kon beginnen met de restauratiewerkzaamheden, slachtoffer is geworden van deze monumentale plundering.

Artis is sinds 2005 bezig met grootschalige vernieuwingen, waarbij meer ruimte voor dieren en planten, educatie en erfgoed wordt gecreëerd. Met diverse restauratieprojecten gaat Artis terug naar de 19e eeuwse architectuur en worden alle monumenten in oorspronkelijke staat teruggebracht. Deze inbraak is een tegenslag voor Artis.
Provincie:
Tag(s):