woensdag, 25. april 2012 - 8:10 Update: 08-07-2014 0:53

Louis van Gaal feliciteert jarige Johan Cruijff

Amsterdam

Louis van Gaal heeft Johan Cruijff vandaag in een grote krantenadvertentie van Ajax-sponsor Aegon gefeliciteerd met zijn 65ste verjaardag.

"Namens alle Nederlandse voetballiefhebbers wens ik Johan een prachtige verjaardag toe", schrijft Van Gaal, die al jaren overhoop ligt met Cruijff.

"We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal", schrijft Van Gaal.

Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. In 1999 werd hij door de IFFHS verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Bij de verkiezing van Wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigde hij als tweede achter Pelé.

In 1996 beëindigde Cruijff zijn trainerscarrière maar bleef hij invloedrijk bij zowel Ajax als Barcelona. Hij ging zich vanaf dat moment inzetten als weldoener en richtte diverse maatschappelijk betrokken instellingen op.

Van Gaal en Cruijff speelden vorig jaar een hoofdrol in de bestuurscrisis bij Ajax. Cruijff hield de benoeming van Van Gaal tot directeur tegen via een rechtszaak.
Categorie:
Tag(s):