vrijdag, 13. april 2012 - 16:55

Machinisten goederentreinen gewond na frontale botsing

Rotterdam

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de treinbotsing waarbij vrijdagochtend twee machinisten lichtgewond raakten. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Ontsporing
Iets na 11.00 uur botsten de goederentreinen frontaal op elkaar op het spoor langs de Missouriweg. Door de klap ontspoorde 12 wagons van één trein. Een aantal van hen raakte volledig uit het spoor terwijl sommige wagons slechts met de wielen uit het spoor reden.

Machinisten lichtgewond
Twee machinisten die één van de treinen bestuurden raakten lichtgewond. Zij hadden kleine verwondingen aan hun hoofd en zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De machinist van de andere trein bleef ongedeerd.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en controleerden of de containers die op de wagons lagen nog intact waren. Al snel werd duidelijk dat dit inderdaad het geval was en dat er geen gevaar voor de omgeving was.

De spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding.

Er wordt met grote inzet gewerkt aan het opruimen van de wagons die nog op het spoor staan. De verwachting is dat het nog enige tijd zal duren voor alle wagons verwijderd zijn.
Provincie:
Tag(s):